Výlet na Templštýn, výstava ve Zlíně, výstava v Kyjově, procházky, výstava v Bohdalicích

25.06.2011 17:31

 

Pobyt v Templštýně- 8.6.- 10.6.2011

Vzala jsem Alfa a odjela s ním na dva dny na školní výlet. 

Alf se choval vzorně, v areálu mohl kamkoliv (i do jídelny :-)). Dorazili jsme po cestě vlakem, autobusem a následně autem až do samotného "tábora" v Templštýně. Na místě jsme byli až večer, tak jsme valili na večeři, kde byla sekaná, kterou nikdo nechtěl. Většina mých spolužáků jí dala Alfovi (příště si nestěžujte, že tak prdí :-D!!). 

Nic moc jsme nechodili. Žádné denní tůry. Jen jednou jsme si zašli 6km do obchodu :-)

Alf byl střed pozornosti, obskakován a milován :-), což se mu náramně líbilo :-)

Nevím co dál napsat, protože se opravdu nic nedělo. Stále nám pršelo :-/.

 
 
Výstava pro psy bez PP Zlín- 12.6.2011
Dost dlouho jsem uvažovala, zda se na tuhle výstavu přihlásit. Dobře jsme udělala, protože pro nás výstava dopadla víc než skvěle!
Bylo sluníčko a foukal vítr, později ale vítr ustál a byl pořádný pařák :-/
S Alfem jsme přišli na řadu až celkem pozdě, VI. skupina FCI. V kruhu  jsme byli s nádherným ridgebackem Dastym. Paní rozhodčí si dávala na celkovém posuzování psů dávala záležet, bylo vidět, že se v plemenech dobře vyzná a nahla komentovala každého pejska, co je špatně, co je hezké, co by bylo lepší :-). Konkrétně u vystavování Alfa a Dastyho chválila naše předvedení a řekla, že to byli nejlépe předvedení psi na výstavě :-). Alf si v konkurenci Dastyho vybojoval V1, BOB!
Čekali jsme v tom pařáku až začnou závěrečky. Utkali jsme se s vítězi všech skupin o nejkrásnějšího psa výstavy. Alf nádherně stál, běžet e moc nedalo, páč běhat za šeltií s ridgebackem se moc nedá :-/. Potom vybrali jen šest psů a z těch se vybírali vítězové. Na třetím místě se umístila fenka goldena Laura, na druhém místě kříženka Dolly a na prvním se umístil náš Alf! Nemohla jsem tomu uvětřit, náš první BIS! 
Myslím, že výstava byla vydařená, ceny moc hezké a roozhodčí byli super a bylo vidět, že psům rozumí :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
Procházka- 18.6.2011

Po dlouhé době s náma (Alf, Sára a Brita) vyrazi na prochajdu i náš foťák, který chudáček úplně funí, když chci zachytit pobíhání hafanů na louce... takže z fotek zase nic moc není :-D. Ale hrozně se mi líbí, když jdu s těma třeba psiskama na jednom vodítku a auta zpomalují, lidi koukají a utíkají na druhou stranu :-D

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Výstava pro psy bez PP Kyjov- 19.6.2011
Až na malé bloudění, jsme cvičák, kde se výstava konala, našli celkem  pohodě :-)
V kruhu nás bylo 8- RR Alf, 3x labrador, 2x golden, borderka, kavkazák. Byli tam tři rozhodčí- chovateelka plemene akita-inu, chovatelka briardů a veterinář. 
Jen co jsme vlezi do kruhu tak kavkazák- Arči začal vrčet po každém psovi kterého viděl. O snad sám nevěděl na co vrčí! Alf měl kvůli němu ocas ztažený dolů, klepal se a bál se ho! Udržet ho chvilku v postoji stálo dost úsilí. Nechápu proč ho z výstavy nevyřadili...
Rozhodčím se líbila Alfova srst, zbarvení, hlava a hezké zuby :-). Potom vybrali tři psy- Alfa, labradora Chestera a kavkazáka Arčího. Rozhodčí před nás postavili cedulku s číslem dvě a krásný pohár. Byla jsem moc ráda za takový úspěch s kavkazákem v patách, protože to se nedalo snést.. Nechápala a nad tím mi rozum bude stát pěkně dlouho, když paní komentátorka řekla, že se kavkazák umístiul proto, že je perfektně zvládnutý!!! Myslela jsem, že vyletím z kůže! Copak ona neviděla co ten pes v kruhu dělal?! Jak po každým vyjížděl?! Takhle to vypadá, že se paní komentátorka vůbec nepohybuje mezi psy, protože tohle by asi kynolog o takovém psovi neřek...
Výstava byla pěkná, ze začátku mi přišla trochu chaotická, ale to se potom spravilo, jen co se do toho všichni dostali :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S pesana na třešních- 19.6.2011

Ještě v ten den co jsme se vrátili z výstavy v Kyjově jsme s pejsanama vyrazili na třešně. Pejsani jedli o sto šest- hlavně Sára s Britou. Brituška to neřešila a hltala i pecky :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prochajda s bráchou Bongem- 24.6.2011
Po dlouhé době jsme se konečně domluvili s Radimem a vyrazili jsme s klukama na prochajdu do Zamilca v Řečkovicích. Po cestě jsme potkali výmarku Atavu, kterou kluci pěkně prohnali a Atava je za to hezky zašpinila :-). Prochajda trvala cca 2 hoďky a já už se nemůžu dočkat, až bude další taková prochajda, protože bylo vidět, že Alf už takový vyběháníčko s ridgebackem (nejlépe Bongouškem) potřeboval jako sůl :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Výstava pro psy bez PP Bohdalice- 25.6.2011

Na tuhle výstavu jsem ani jet nechtěla, protože mi organizace příjde nic moc. Ale letos slibovali, že bude na lepší úrovni než loni, a tak jsme vyrazili. 

Po zajímavém rozdělení psů do kruhů, zjištění že kavkazák Arči je s náma v kruhu a že výstava je celkem chaotická, byla výstava super! Konala se v nádherném prostředí, v zámeckém parku v Bohdalicích :-)

Alf nastoupil do skupiny, která sčítala šest psů- RR Alf, leonberger, kavkaz, golden, 2x německý ovčák. Alf se zase kavkazáka bál, měl stažený ocas a i vrčel, byl celý naježený.. Z šesti psů vybrali tři, co postupují do dalšího kola s výběrem z malých psů, ze kterých byli vybráni také tři z šesti. Z naší skupiny byl vybrán Alf, leonberger a golden. Bohužel melé psy, se kterýma jsme potom byli si už nepamatuju, ale byl tam myslím naháč, jorkšír a jackrusel. Potom už s náma kavkazák ve skupině nebyl, což bylo super, protože najednou Alf krásně stál a byl úplně v pohodě :-). Ve vysoké konkurenci si Alf vyběhal V1, BIG!! a stal se tak nejkrásnějším psem bez PP :-)

Čekali jsme do závěreček, kde byli všichni vítězové skupin. Ze všech psu vybrali jen dva, mezi kterýma se rozhodovalo- Alfa a kříženečku Dolly.  Nakonec porota po dlouhém rozhodování- řekla, že vítězem celé výstavy se stáva ALF! Byl to super pocit! Druhý BIS v jednom měsíci :-). Jsem moc ráda, za to že pan rozhodčí řekl, že Alf je nádherný pes a že se v pohybu nese jako hřebec :-) a paní rozhodčí, že Alf má postoj jak z časopisu :-)

Za fotky moc děkuji Zdeňce, protože já si paměťovku nechala doma :-)