Závod dle ZM + coursing s ČP... 27.10.2010

27.10.2010 13:14

Klubový závod dle zkoušky ZM

S Alfem jsme se zúčastnili klubového závodu dle zkoušky ZM a ZVV1. Závoddle ZM bvyl určen pro štěňata2, tudíž i pro nás. Po pár pobídnutí Kristýny a po dlouhém sebepřemlouvání jsem šla sebe a Alfa přihlásit- nečekaně, nepřipraveně, a po dlouzhé době na cvičáku jsem do závodu šla s mottem: "Někdo musí být poslední!"

Vylosovala jsem si číslo 8, aspoň nějaká spokojenost:)...

Na start jsme sli ještě s německým ovčákem. Alf šel na odložení první. Potom jsme šli na přivolání, pak chůze u nohy, ovladatelnost a aport volný.

Dlouhodobé odložení- 7b.

Přivolání- 8b.

Chůze u nohy- 6.b

Ovladatelnost (sedni, lehni, vstaň u nohy)- 7b.

Aport volný- 0b. :D)

Celkově 28b. z 50b. a nás čekalo 9 místo z 12. :D. Já jsem spokojená. Alf porazil i své starší a zkušenější kolegy a navíc je to ridgeback- proto ten aport a tak málo bodů. Možná kdybych sAlfem víc makala, bylo by to lepší. Bylo vidět, jak nervozita dělá divy, protože Alf u nohy chodil na závodě strašně, ale před a po to bylo super :)

 

Coursings ČP

Hnedpo závodě jsme valili do Březiny u Tišnova na coursing pořádaný českým psem.

Trať byla vcelku zapeklitá a psům to dalo hooodně zabrat. Alf měl domluvené sparinga RR Džamala Magdahor, který je velice ostřílený a suprový běžec :).

Kluci běželi v koších. Alf byl na startu hrozně nervózní a už by nejradšíí běžel. Když jsme kluky vypustili, bylo vidět, že Alf se misty snaží honit Džamala,ale Džamal mu dal co proto a ukázal mu, že teď se právě loví! První běh byl nic moc...

Druhý běh opět běželi kluci spolu. Byl už vidět pokrok! Zatím co si Džamal nadbýhal jak jen mohl, tak Alf kopíroval přesnou dráhu střapce, takže spokojenost obrovská :)

Příští rok už začneme s licencí :)

Foto bohužel žádné nemáme :(